6 Klíčových Tipů Jak Pečovat o Své Nehty Po Odstranění Gelových Nehtů (Pro Rychlou Regeneraci!)

Pokud jste někdy měli gelové nebo akrylové nehty, víte, jak báječně vypadají. Když je však čas je odstranit, může to být jiný příběh. Odstranění gelových nebo akrylových nehtů může způsobit, že vaše přirozené nehty budou slabé, tenké a lámavé. V tomto článku vám poskytneme několik tipů, jak pečovat o své přirozené nehty po odstranění gelové nebo akrylové manikúry.



1. Dejte svým nehtům pauzu


První věc, kterou musíte udělat, je dát svým nehtům pauzu od jakéhokoli laku na nehty nebo manikúry. To poskytne vašim nehtům čas na zotavení a obnovení jejich přirozené síly. Nejméně dva týdny po odstranění gelových nebo akrylových nehtů se vyhněte nanášení laku na nehty nebo manikúry.



2. Hydratujte své nehty


Odstranění gelových nebo akrylových nehtů může zanechat nehty suché a lámavé. Abyste tomu zabránili, nezapomeňte nehty pravidelně hydratovat. Pro udržení hydratace nehtů můžete použít olej na nehty, krém na kůžičku nebo dokonce kokosový olej. Aplikujte hydratační krém na nehty a kůžičku alespoň dvakrát denně, aby byly zdravé.



3. Přistřihávejte si pravidelně nehty

Jakmile se vaše nehty zotaví, je důležité je pravidelně zastřihávat. Předejdete tak lámání nebo štěpení nehtů. Použijte kvalitní nůžky na nehty, abyste si nehty zastřihli rovně a nestříhali je příliš nakrátko.



4. Poté si je ještě opilujte


Po ostříhání nehtů použijte pilník na tvarování nehtů. Vyhněte se používání kovového pilníku, protože to může způsobit oslabení a štěpení nehtů. Místo toho použijte skleněný nebo křišťálový pilník, který je k nehtům šetrnější. Nehty pilujte jedním směrem, od vnějšího okraje ke středu.



5. Použijte posilovač nehtů


Abyste svým nehtům pomohli znovu získat jejich sílu, použijte zpevňovač nehtů. To pomůže zabránit tomu, aby vaše nehty byly křehké a slabé. Hledejte zpevňovač nehtů, který obsahuje vápník, který vám pomůže zpevnit nehty. Posilovač nehtů aplikujte na nehty jednou týdně.



6. Jezte vyváženou stravu


Vaše nehty potřebují správnou výživu, aby byly silné a zdravé. Dbejte na vyváženou stravu, která obsahuje dostatek bílkovin, vitamínů a minerálů. Některé potraviny jsou zvlášť dobré pro vaše nehty, například losos, vejce, špenát a mandle.



Závěrem lze říci, že péče o vaše přirozené nehty po odstranění gelové nebo akrylové manikúry je nezbytná, aby se zabránilo jejich oslabení, tenké a lámavé. Dopřejte svým nehtům čas na zotavení, pravidelně je hydratujte, zastřihávejte a pilujte, používejte zpevňovač nehtů a jezte vyváženou stravu. Dodržováním těchto tipů budete mít během okamžiku silné a zdravé nehty.


Zanechte komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.


You may also like

Zobrazit vše
Example blog post
Example blog post
Example blog post